Mikä ihmeen jooginen hieroja?
Jos olet seurannut somepostauksiani, olet ehkä huomannut niiden yhteydessä hashtagin #jooginenhieroja. Mitäs kummaa tuo jooginen hieroja sitten käytännössä tarkoittaa?
Olen kehittänyt termin kuvaamaan hierontojani ja heti yritykseni perustamisvaiheessa jouduinkin miettimään, mitä sillä tarkalleen ottaen tarkoitan. Heti aluksi lienee parasta erotella se kenties ensimmäisenä heräävistä mielikuvista: se ei tarkoita thaijoogahierontaa, hoidon aikana ei tehdä asanoita eikä se toisaalta kuvaa myöskään vain omaa joogista elämäntapaani.
Kun perustin Hoitohuone Miraclen syyskuussa 2020, kirjoitin liiketoimintasuunnitelmaani joogisesta hieronnasta näin:
Tavoitteeni on edistää potilaan kokonaisvaltaista terveyttä ja hyvinvointia. En tarjoa pelkästään klassista ja urheiluhierontaa, vaan käytän hieronnan tukena kundaliinijoogaohjaajan sekä personal trainer -osaamistani niin henkisen kuin fyysisenkin puolen valmentajana. Paneudun potilaani ongelman syyn löytämiseen, jotta voin edistää hänen terveyttään parhaalla mahdollisella tavalla.
Hierontaa tukeviin palveluihini kuuluu lisäksi reikihoito, kuivakuppaus, intialainen päähieronta sekä äänimaljahoidot. Profiloidun siis ns. ”joogiseksi hierojaksi”, joka täydentää länsimaisen anatomian tuntemustaan itämaisella lääketieteellä sekä joogisella filosofialla.
On tärkeää muistaa, että energiakehomme ei ole jokin irrallinen osa fyysisestä kehostamme. Fyysinen ja energiakeho vaikuttavat erottamattomasti toisiinsa. Asiakkaan ongelma-alueella on hyvin usein lihasheikkoutta, jolloin aineenvaihdunnan lisäksi myös energia kiertää tuolla alueella heikommin. Tämä taas voi aiheuttaa erilaisia kiputiloja, väsymystä ja puutumista. Vahvistamalla alueen lihaksia tuemme myös kyseisen chakran toimintaa.
Selkein erottavuustekijäni muihin klassisiin ja urheiluhierojiin nähden onkin juuri tämä jooginen sekä holistinen näkökulmani ihmisen hoitamiseen.
Jos tunnet kutsun saapua hoitooni, voit varata ajan täältä.